Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Törökbálint (2045) / Új temető - Törökbálint

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Új temető - Törökbálint201207181707 Törökbálinti temető


A temető címe:
2045 Törökbálint, Kápolna utca 14.


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


A köztemetőben világi és egyházi szertartással történő temetés egyaránt lebonyolítható.

Tulajdonos:
Törökbálint Nagyközség Önkormányzata

A köztemető nyitvatartási rendje:

  • március 1-től szeptember 30-ig 7.00-21.00 óráig
  • október 1-től március 1-ig 7.00-17.00 óráig
  • október 28-tól november 4-ig 7.00 órától minimum 20.00 óráig

A köztemető útjain tilos gépjárművel közlekedni, kivéve:

  • a súlyos mozgáskorlátozott személyt szállító járművet,
  • a temetkezési tevékenységben részt vevő járművet
  • a temető üzemeltetéséhez szükséges járművet.

 

Mária-Kápolna
 

Római katolikus kápolna.

Az új temetővel szemközt, a Budapestre vezető út mentén áll az a Máriának szentelt kápolna, amelyet egy bizonyos Feichtmann nevű budai német polgár emeltetett 1714-ben, egy fogadalmát beteljesítendő.

A barokk stílusban megépült kápolnát 1845-ben klasszicista szellemben bővítették. Homlokzatán az ajtó fölött felirat: "MÁRIA SEGÍTS!", egy Mária kép üveg mögött és a timpanonban szépséges Mária-szobor látható. A kápolnának kis harangtornya is van.

A kis kápolnát, amely felett nem múltak el nyomtalanul a századok, az 1920-as években az akkori ízlésnek megfelelően átépítették.

Minden évben májustól októberig szombat esténként Törökbálint nagyközség várossá nyilvánítási kezdeményezése misét mondanak a kápolnában. Július 2. a „Sarlós Boldoasszony", vagy hivatalosan a „Vizitáció" az ünnepi mise, búcsú napja.


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.