Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Temetkezés / Koporsó típusok / Karton(papír), keménypapír koporsó
 

Karton(papír), keménypapír koporsóFa helyett keménypapírból (karton papírból) készített koporsót ajánlanak velencei temetkezési vállalkozók. Az első környezetkímélő szertartást San Michele velencei temetőszigeten tartották.

Miért karton koporsó?

Nem pusztítja a természetet, égetéskor nem szennyezi a környezetet és kevesebbe kerül - hirdeti papírkoporsóit a velencei temetkezési cég. A több mint százéves családi vállalkozás használta legelőször a keménypapírból préselt koporsót. Kívülről szemlélve nem sokban különbözik a megszokottól: méretében és formájában is egyezik elődjével, még színében is a hagyományos barna fakoporsót utánozza a papírból hajtogatott. Előnyének számít, hogy könnyebben mozgatható. Hátrányának tartják, hogy legfeljebb száz kilogramm súlyt bír el, és esőben gyorsan szétmállik, ezért szállítás közben muszáj lefedni.

Ami az árát illeti, a cégek a költséget a velencei sajtónak sem fedték fel, csak azt hangsúlyozták, hogy a papírkoporsó összehasonlíthatatlanul kevesebbe kerül a természetes fából készültnél. A környezetvédelem jegyében készítik az urnákat is - kukoricalisztből. Szintén újdonságot jelent, hogy Velence önkormányzata januártól engedélyezte a hamvak tengerben való szétszórását. Feltételként szabták meg, hogy a helyszín a szigetek partjától hétszáz méterre legyen. "

Példa a karton koporsóra:


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.