Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Tudásbázis / Kifejezések, meghatározások / Tafofília


Tafofília


A tafofília (taphophilia) szó a görög "taph" (sír, sírkő) és a "philia" (-szerető, -kedvelő) szavakból ered. Jelentése a temetők kedvelése.

A tafofília tehát nem más, mint érdeklődés a temetők, sírkövek, sírfeliratok iránt. Magában foglalja a temetők felkeresését, fotózását, rokonok felkutatását, sírfeliratok gyűjtését és gyakorlatilag bármit, ami a temetőkkel és síremlékekkel kapcsolatos. Tafofil az az ember is, aki egyszerűen csak szeret temetőkben sétálgatni és élvezni a temető szépségét, nyugalmát.

Mi, az Acenter.hu oldal szerkesztői mindent megteszünk annak érdekében, hogy megörökítsük temetőink széségét, és hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni.

"Lelkünk soha sincs olyan közel a valósághoz, mint a temetőben. Itt vége az őrületnek és a hazugságnak. A lét éppolyan meztelenné válik, mint a születésünk pillanatában. Nincs már gazdag, szegény, ellenség, barát - az önzés falai leomlanak, és megszűnik az esztelen rohanás." (Müller Péter)


2013. 21. hét: Káptalantóti, alsó temető (déli temető), Balaton - 1800x1200 pixel - 2281657 byte

Angolul:

 


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.