Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Somogy megye / Zamárdi (8621) / Régi temető (Hősök Kápolnája) - Zamárdi

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Régi temető (Hősök Kápolnája) - Zamárdi


Cím: 8621 Zamárdi, Temető utca (2459 hrsz, 8440 m2, 2422/2 hrsz, 866 m2)

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


A Zamárdi Régi temetőben új sírhelyben történő temetés nem lehetséges - kivéve az előre megváltott és igazolt sírhelyek, és hozzátartozói rátemetés esetében.

Tulajdonos:
A zamárdi köztemetők tulajdonosa Zamárdi Város Önkormányzata, s azok fenntartója Zamárdi Város Polgármesteri Hivatala.

Üzemeltető:
A zamárdi köztemetők üzemeltetője Zamárdi Város GAMESZ, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.

Nyitvatartás:

Zamárdi Régi temető látogatása: Időkorlát nélkül.

Vonatkozó önkormányzati rendelet:
ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 3/2010. (III.2.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a temetőkről és temetkezésről

Hősök kápolnája:


A kálvária dombon, a temető ÉK-i részén áll Zamárdi harmadik temploma, amely a két világháborúban elesett hősök emlékére emeltetett. A zamárdi, szántódi és tóközi hősöknek örök emléket állít e kicsiny, kerek kápolna, melyet a hazafias Laki Benő plébános saját költségén építtetett 1934-ben. Tervezője Gecse Viktor. A neobizánci stílusú körkápolna bejárata elé dór oszlopos előcsarnok épült, tetején a magához szólító Krisztus domborműve látható, alatta a frízben az ehhez illő bibliai idézet: "Jöjjetek hozzám". A bejárat kosáríves, a teret csegelyes, lapos kupola fedi. Belsejében egy-egy nagyméretű márvány emléktábla őrzi az I. és II. világháborúban életüket áldozó katonák nevét. A kápolnában nyugszik az építtető plébános. Sírja előtt a hófehér Jézus-feszület és a két lator szobra áll.


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.