Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Bács-Kiskun megye / Jánoshalma (6440) / Kápolnás temető - Jánoshalma

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Kápolnás temető - Jánoshalma


Római katolikus temető.


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Temetőkápolna

A jánoshalmi temetőkápolna 1886-ban épült Molnár János plébános úr idejében, a hívek adakozásából, neoromán stílusban. Oltárképét Josef Ketzler bécsi festő készítette 1875-ben. A kápolna épülete az elmúlt 150 évben ravatalozóként funkcionált. A kápolna altemplomában kriptahelyeket alakítottak ki Jánoshalma nagyjai számára. Ide temették el 1905-ben Madzinyi János gyógyszerészt, magyar királyi postamestert, aki az 1848-49-es szabadságharc honvéd tisztje volt, valamint Klanszky Ferenc plébánost is l932-ben, aki negyven évig volt lelkipásztora Jánoshalmának, továbbá a Madzinyi és Jedlicska család több tagját.

Az épület alatti kripta kialakítása hozzájárulhatott a kápolna süllyedéséhez. A folyamatot gyorsította a kápolna körüli járda szétrepedezése, illetve az esővíz fal melletti szabad bejutása. A szentély főfalainak süllyedése, illetve a falakon megjelenő repedések azonnali beavatkozást tettek szükségessé.

A Plébánia elkészíttette a Kápolna statikai állapotfelmérését, valamint a megerősítés tervét. A statikai terv alapján elkészült a mikro-cölöpözés, a fejgerenda, valamint az épület körüli járda, továbbá a vízelvezetés. A költségeket az Érsekség és a Plébánia közösen fedezte.

A Kápolna teljes felújításához - külső homlokzat javítása, festése - mintegy kétmillió forint hiányzik. Ebből megközelítőleg egymillió forint közadakozásból és egyéb forrásokból remélhetőleg fedezhető. A kápolna külső megújulását jelentő munkákhoz járulhatna hozzá a báli bevétel.

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.