Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Hajdú-Bihar megye / Hajdúhadház (4242) / Hajdúhadházi köztemető (Keleti temető) - Hajdúhadház

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Hajdúhadházi köztemető (Keleti temető) - Hajdúhadház


A keleti temető a város köztemetője. Valamikor az ezernyolcszázas évek elején nyitották. Legrégebbi része a Kuczik-hegy környéke és a mai temetőkert északi része. Bejárata és csőszháza valamikor a temető nyugati oldalán volt, körülbelül szemben a Hajnal utcával. Amikor még háztól temettek a Halottas-köz, a mai nevén Festő utca - Hajnal utca volt a temetések útvonala. Az 1900-as évek elején még itt volt a vasútkapu, és ezen át vezetett az út a keleti temetőbe. 1973-tól megváltozott Hadházon a temetések rendje. Megépült a ravatalozó, és ezzel együtt megszűntek a háztól történő temetések, és átalakult a keleti temető képe is. Bekerítették és bejárata a déli oldalra került. A rendben tartott sírkert a város sok-tízezer egykori lakosának a végső nyugvóhelye.


Cím:
4242 Hajdúhadház, Temető utca

Helyrajzi szám:
  • 13917/1: temető
  • 13917/2: ravatalozó
Területe:
  • temető: 13,8798 ha
  • ravatalozó: 1646 m2
Tulajdonos: Hajdúhadházi Református Egyházközség

Nyitva tartás:

Gyalogosok számára:

  • 04.01. - 08.31-ig: 6 - 20 óráig
  • 09.01. - 10.31-ig: 7 - 18 óráig
  • 11.01. - 03.31-ig: 8 - 16 óráig

Gépjárművek számára:

  • 05.01. - 08.31-ig: 8 - 20 óráig
  • 09.01. - 10.31-ig: 9 - 18 óráig
  • 11.01. - 03.31-ig: 10 - 16 óráig

Térkép, útvonaltervezés, menetrend: 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.