Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Komárom-Esztergom megye / Dorog (2510) / Dorogi temető - Dorog

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Dorogi temető - Dorog


Bécsi uti bejárat
A temető kapuja


A dorogi köztemető Dorog egyetlen használatban lévő temetője.

Címe:
2510 Dorog, Csolnoki út - 534/5 hrsz

Elhelyezkedése: A temető a város délkeleti határában, a Bécsi út (10-es főút), az ÉGÁZ telephelye, a Csolnoki út és a Temető utca által határolt területen fekszik, domboldalban.
Területe: 6ha 3 286 m2

Tulajdonosa: Dorog Város Önkormányzata

Nyitva tartás:

A temetőt a temetőlátogatók részére
  • április 1-től szeptember 30-ig reggel 7.00 - 20.00-ig
  • október 1-től március 31-ig reggel 8.00 - 18.00-ig
kell nyitva tartani. Október 31. és november 1. napján a nyitvatartási idő 22.00-ig tart.


Ravatalozó
A ravatalozó


A ravatalozó

Története:

A település első temetője az Árpád-korban létesült az ódorogi templom körül, 1936-ban tárta fel Balogh Albin. A török hódoltság utáni betelepülés után a községi temető a Szent József plébániatemplom körül volt egészen 1765-ig, ekkor alapították a mai nyughelyet a Temető utca-Csolnoki út szegletében, a korábbi magterület helyén ma egy gépműhely található. Azóta a település népességének növekedésével párhuzamosan többször bővítették, először 1845-ben a mai Gorkij utca vonaláig. A ravatalozó az 1930-as években épült, a második világháború után szovjet hősi temető létesült a központjában. Legnagyobb bővítésére 1988-ban került sor, egészen az ÉGÁZ telephelyéig, ugyanis ekkor lettek idősek az 1920-as és 1930-as években a jelentős számú betelepülőtől nagyra nőtt falu akkori szülöttei. Kerítésének felépítésére és impozáns központi kapujának felújítására 1998-ban került sor, 2003-ban helyezték el az ismeretlen helyen nyugvó Schmidt Sándor emléktábláját a Bécsi úti kápolna belső falán. A temető területe ma 3286 m² és 4910 sírt foglal magában.

Nevezetes halottak:
  • Berberich János, (1877-1960?) községi bíró
  • Borbély Zoltán, rendőr zászlós, posztumusz hadnagy[4]
  • Hám Kálmán, (1923-1952) bányamentő, vájár
  • Morva Izidor, (1871-1955) főjegyző


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.