Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Vác (2600) / Alsóvárosi temető - Vác

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Alsóvárosi temető - Vác


Parkosított, bekerített, nagy területű temető a várostól délre, a 2-es út mellett. Örökzöld, idős, hatalmas tölgyfák, vadgesztenyefák, hársfák, japánakácok, fasorok találhatók itt. A régi temetőrész az újtól földúttal leválasztva, délen található, már csak néhány tucat düledező sírkővel, a területét felszámolták. A keleti, vízművek felé eső parkosított rész irányában terjeszkedhet tovább a temető. A temetőben áll egy modern ravatalozó, ide a kaputól burkolt út vezet. A ravatalozó közelében állítottak fel egy kopjafát a II. világháborúban elesettek emlékére. A temető legdélebbi szegletében, külön bekerített területen a szovjet katonák temetője, mellette pedig az 1849-es váci csatában elesett honvédek síremléke található.

Cím:
2600 Vác, Avar utca


Vác-Alsóvárosi Plébánia:
A temetői ügyintézés (sírhelyek váltása, újraváltása, kripták stb.) az alsóvárosi temető ravatalozójához csatlakozó épület irodájában a temetőgondnoknál történik.
A Székesegyházi altemplom urnatemetőjével kapcsolatos ügyintézés a Plébániahivatalban történik (2600 Vác Konstantin tér 11.).

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.