Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Baranya megye / Pécs (7600) / Központi temető - Pécs

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Központi temető - Pécs


Cím: 7632 Pécs, Siklósi út

A temető megközelítése:

A Pécsi Központi Temető Pécs DK-i részén fekszik. Kiválóan megközelíthető minden közúti járművel. Nyugati oldalán az 58-as számú főút, déli oldalán az 57-es számú főút húzódik. Keleten a Nagyárpádi út, északi részén pedig a Faiskola utca övezi.
A gépjárművel érkezők számára a parkolás a nyugati oldalkerítés mellett kialakított parkolóban és az északi oldalon lévő INTERSPAR parkolóban biztosított.
A temető területére gépkocsival a keleti Nagyárpádi út felől lévő portán keresztül lehet behajtani.

A temető minden bejáratánál buszmegálló található, így a város minden pontjáról könnyen elérhető. A helyi autóbuszállomásról indulva a 6-os, 7-es, és a 41-es számú járatok a temető nyugati oldalán lévő két kapunál, a 42-es számú autóbusz pedig a temető északi és keleti bejáratainál lévő megállókban áll meg. Ezen járatok a távolsági autóbuszpályaudvar mellett is megállnak, így akár vonattal, akár autóbusszal érkeznek Pécsre, így gyorsan és könnyen eljuthatnak a temetőhöz.
A temetőn belüli tájékozódást a bejáratoknál elhelyezett temetőtérképek segítik.

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


A pécsi központi temető nyitva tartása:
  • április 2-től november 2-ig: 6 - 20 óráig
  • november 3-tól április 1-ig: 7 - 17 óráig

A pécsi köztemető:

Pécs város vezetése 1903-ban határozta el újköztemető létesítését a siklósi országút mentén.
Az első temetés 1904. november 1-jén történt. A temetőt magas, vastag falú téglakerítés választja el a külvilágtól, főbejárata temetkezési jelképekkel díszített gyönyörű épített kapu.
A 19. században az Európára jellemző újratemetések megjelentek Pécsett is. A régi budai-külvárosi temetőből a tetemmaradványokat áthelyezték az új köztemetőbe, hozva a még épen maradt síremlékeket, melyek közül számos, képzőművészeti alkotás.
A régi temetőből áthelyezett és a 20. sz. elején készült igényes művészi értékkel bíró síremlékek alkotják a sírkert legpatinásabb részét a főbejárat közelében.
A közel 60 hektáros területen jelenleg 69 parcella található, melyben megközelítőleg 170.000 elhunyt nyugszik. Négy jelentős nagyságú parcellában katonatemető helyezkedik el. Az I. és II. világháborúban elesett 12 nemzet katonái kapták meg itt a végső nyughelyüket.

Egységes, ún. amerikai típusú parcellában helyezik el azon emberek holttestét, akik végtisztességéről a város köztemetés keretében gondoskodik.
Külön parcellában nyugszanak azok az emberek, akik haláluk után is az emberiség javát szolgálták, felajánlva testüket az orvostudománynak.

Urna elhelyezése:
több típusú urnaférőhely áll rendelkezésre: sima urnafal, piramis alakú urnafülke, földi urnaférőhely, íves urnafal. A pécsi köztemető kulturális, művészeti, történelmi értékei mellett kiemelkedő értéket képvisel növényvilágával.

A Pécsi Temetkezési Kft.:

Kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében ellátja a pécsi köztemető és Pécs peremtemetőinek üzemeltetését.

Elérhetőség:

7622 Pécs, Siklósi út 43.

Szállítás 24 órán át:
Tel.: 06-72-438-355
Mobil: 06-30/449-0261

E-mail: temetopecs@temetopecs.hu
Telefon: 06-72-438-036
Fax: 06-72-437-089
Web: http://www.temetopecs.hu

Ügyfélfogadás:
Hétfő - Csütörtök: 8.00 - 15.30-ig
Péntek: 8.00 - 14.30-ig

A pécsi köztemető térképe:


Fényképek:


Temetői képek

 

 


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.