Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Gyál (2360) / Bem József utcai új köztemető - Gyál

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Bem József utcai új köztemető - Gyál


Üzemelő temető.

Cím:
2360 Gyál, Bem József utca

A köztemető fenntartása és üzemeltetése:

A temető kegyeleti méltóságának megőrzéséről, a temető tárgyi és infrastrukturális létesítményeinek, zöldfelületeinek, valamint sírhelytábláinak megépítéséről, kialakításáról Gyál Város Önkormányzata az általa egyszemélyi alapítóként alapított Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-n keresztül gondoskodik.

Nyitva tartás:

A temető reggel 8 órától este 18 óráig tart nyitva. Az október 25-e és november 10-e közötti időszakban az üzemeltető mindenkori döntése alapján ettől eltérő (hosszabb) nyitvatartási idő lehetséges.

A köztemető rendje:

b) A temető rendjét szabályozó hirdetményeket a temető bejáratánál jól látható helyen ki kell függeszteni.
c) A temetőben csak a sírok, sírboltok, síremlékek díszítésére szolgáló tárgyak (koszorúk, vázák, virágok, mécsesek, gyertyák stb.) helyezhetők el.
d) Szemetet kizárólag az arra kijelölt helyen szabad letenni.
e) A temetőben tilos járművel közlekedni, kivéve a súlyos mozgássérültet szállító járművet és a temetkezési tevékenységben részt vevő járművet. Az üzemeltető a munkavégzés céljából behajtó járműveknek behajtási engedélyt adhat.
f) A temetőben keletkezett hulladékok gyűjtéséről hulladékgyűjtő-hely kijelölésével kell gondoskodni. A keletkezett szemét elszállíttatásáról legalább havonta gondoskodni kell.
g) A temető területén 12 éven aluli gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat. Az általa okozott károkért a felügyelő tartozik felelősséggel.
h) A temetőben gyertyát, vagy mécsest gyújtani legkésőbb a zárás előtt fél órával szabad. A tűzveszély elkerüléséhez szükséges intézkedéseket annak kell megtennie, aki a gyertyát, vagy mécsest meggyújtotta.
i) A temetőbe állatokat bevinni tilos.
j) A temetőben végzendő minden munka elvégzéséhez - a sírgondozás kivételével - a temető üzemeltetője adhat engedélyt.
k) Fát, bokrot, cserjét, melynek az öregkori magassága az 50 cm-t eléri, és mely túlterjed a sírkő (területfoglalási) méret határán, a köztemető területén csak a temető üzemeltetője ültethet. A temető területén a temetési hely díszítésére szolgáló tárgyak (virágtartók, sírlámpák) helyezhetők el. A sírok mellé ülőpadot elhelyezni nem szabad.
l) Tilos a temetőben bárminemű reklámtevékenységet folytatni.

Temetkezésre használt helyek:

 1. Koporsós temetés esetén
  a) sírhelyek,
  b) gyermeksírhelyek,
  c) kriptahelyek.
 2. Hamvasztásos temetés esetén
  a) urnasírhelyek,
  b) urnafülkék (kolumbáriumok).


Térkép:


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Vonatkozó önkormányzati rendelet:

Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (VII.1.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.