Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Vecsés (2220) / Vecsési temető - Vecsés

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Vecsési temető - Vecsés


Cím: 2220 Vecsés, Ecseri utca 13.

Tulajdonos: Vecsés Város Önkormányzata

Nyitva tartás:

A temető a hét minden napján április 1-jétől szeptember 30-ig 6 órától 19.30 óráig, október 1-jétől március 31-ig 8 órától 17 óráig a látogatók részére nyitva áll.

A temető rendje:

 • A ravatalozót temetés előtt két órával kell kinyitni.
 • A temetőbe gépkocsival, motorkerékpárral tilos behajtani. A járműveket a temető bejáratánál lévő ingyenes parkolóhelyen kell elhelyezni. E tilalom alól a temető gondnoka indokolt (mozgásában korlátozott látogató) esetben felmentést adhat.
 • A temetőbe kutyát vagy más állatot - a vakvezető kutya kivételével - bevinni tilos.
 • A temetőben gyertyát gyújtani legkésőbb a zárás előtt egy órával lehet. A gyertyagyújtásnál ügyelni kell arra, hogy az ne okozzon tűzveszélyes helyzetet.
 • A temetőben levő kegyeleti tárgyakat, a ravatalozó és egyéb helyiségeket, a fákat, virágokat, bokrokat és sírokat, a sírokon elhelyezett tárgyakat tilos megrongálni.
 • A temetőben, illetőleg a sírhelyeken keletkezett koszorú- és virágmaradványokat és egyéb hulladékot (szemetet) az arra kijelölt gyűjtőhelyen kell elhelyezni.
 • A temetőben sírkő felállítását és karbantartási munkákat csak munkanapokon a nyitvatartási időben - az üzemeltető felügyelete mellett - szabad végezni.
 • A temető központi helyén fekvő ravatalozó és egyéb helyiségek használatát a temető üzemeltetıje engedélyezi. A ravatalozóban és egyéb helyiségekben kifogástalan rendet és tisztaságot kell fenntartani. A temetőben és annak helyiségeiben tilos hangoskodni, az elhunytak hozzátartozóit helytelen magatartással megbotránkoztatni.
 • A temetőben elhelyezett tárgyakért valamint a sírok és síremlékek esetleges megrongálásáért az üzemeltető nem tartozik felelősséggel.
 • A temetőben mindenki a hely jellegének megfelelő magatartást köteles tanúsítani. Tilos a temetőben minden olyan magatartás vagy tevékenység, amely a kegyeleti érzést sértheti.
 • Sírokra egy méternél magasabbra növő bokrot, fát ültetni tilos.
 • Ha a temetési hely felett rendelkező jogosult a megrongálódott és a biztonságos használatot veszélyeztetı sírboltot vagy sírjelet az önkormányzat (Polgármesteri Hivatal) felhívására 90 napon belül nem állítja helyre és ezáltal közvetlenül fenyegető veszély áll fenn, akkor a közvetlen veszély elhárításáról, illetőleg megszüntetéséről - a rendelkezni jogosult költségére - az önkormányzat gondoskodik.
 • Tilos a sírhelyek környékét felásni, a talajt elhordani, vagy sírfeltöltésre használni, sírkő építésénél balesetveszélyes állapotot létrehozni.
 • A temetőben a sírhelyek bekerítése tilos, erre engedély nem adható.


Térkép:


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Vonatkozó önkormányzati rendelet:


23/2000. (X.4.) Ök. rendelet Vecsés Város temetőjéről és használatának szabályairól


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.