Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Vác (2600) / Ortodox zsidó temető és sírkert - Vác

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Ortodox zsidó temető és sírkert - Vác


Cím: 2600 Vác, Ambró Ferenc utca 24.

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Váci ortodox zsidó temető- és sírkert (Vác, Ambró Ferenc utca 24.)

A jelenlegi temető területét 1868-ban vásárolta meg a váci egységes izraelita hitközségből kivált ortodox hitközség vezetősége, az akkori városhatárokon kívüli kis-váci területen, ahová 1980-ig temetkeztek. A teljesen lepusztult, elgyomosodott temetőt az újjáalakult hitközség körül kerítette, több mint 80 ledőlt és törött síremléket restauráltatott, a temető területét gondozott sírkerté alakítatta át. A temetőben nyugvó Silberstein Dávid tudós, csodarabbi romokban heveró ohel-jét újjáépítettük. A temető az ortodox zsidóság örökös zarándok helye. Silberstein Dávid tudós, csodarabbi emléke Silberstein Dávid tudós rabbi, csoda rabbiként vonult be a magyar és nemzetközi ortodoxia történetében, valamint az emlékező váci polgárok tudatában. A nagytekintélyű rebe Bonyhádon született, 25 évig ült a váci ortodox hitközség rabbi székében, szakértője és jeles művelője volt kora kabbalisztika tudományának. Még életében óriási csodatevő misztikum lengte körül alakját. Depressziós és más hasonló betegségben szenvedő embereket gyógyított meg, köztük az angol uralkodóház két tagját is. Világhírű népes jesivát szervezett és tartott fenn Vácon, tanítványai világszerte megtalálhatók voltak. Népes követőivel Palesztinába utazott, ahol lerakta Petha-Tikva város alapjait, megjövendölte a zsidóság államának megszületését. Jövendölései között szerepelt egy közeli jövőben bekövetkező világégés és a zsidóság világméretű üldöztetése is. Silberstein rabbi 1884-ben halt meg, halála után fia Jozsua követte apját a rabbi székben. Silbertein Jozsua és fia jorcájtjai mindig népes zarándok sereget vonzanak a temetőben, ohel-je örökös zarándok hely.
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.