Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Borsod-Abaúj-Zemplén megye / Ózd (3600) / Susai temető - Ózd

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Susai temető - Ózd


Temető,Susa


Cím: 3621 Ózd-Susa, Susa út

Térkép:


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


A susai református templom

Korábbi történetéről semmit sem tudunk. 1897-ben bontották le a régi fatemplomot, és ugyanabban az évben építették a jelenlegi templomot a község feletti domboldalon, a temető szélén, déli homlokzata előtti 18 m magas tornyával. A belső mennyezete fakazettás, egyforma színezéssel. A torony alatt látjuk az I. világháborús emléktáblát.

Ózd filiája e kicsiny gömöri falu református gyülekezete, újabban közigazgatásilag is Ózdhoz tartozik.

A 360 (86 cm) és 180 kg-os (69 cm) harangokat Szlezák László öntötte 1913-ban Bp-en, a nagy felirata: „Jertek imádjuk az Urat! A susai református énekkar ajándéka." A kicsié: „Dicsőség Istennek! A susai ref. énekkar ajándéka."

Susa:

A településnek első írásos említése 1213-ban a Váradi Regestrumban szerepel. A török elpusztította a falut, ami másfél évszázadig lakatlan maradt, s csak az 1700-as években kezdett újra benépesülni. Az 1800-as években már mint református községet tartották számon. Susa 1919-ben cseh megszállás alá került, de a trianoni békeszerződés alapján Magyarországé maradt, de a megszállás csak 1922-ben ért véget. 1978-ban csatolták Ózdhoz.
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.