Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Szabolcs-Szatmár-Bereg megye / Tiszavasvári (4440) / Római katolikus temető - Tiszavasvari

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Római katolikus temető - Tiszavasvari


Cím: 4440 Tiszavasvári, Petőfi utca


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Római katolikus temető - Tiszavasvari - 800x445 pixel - 212192 byte

Köszönjük a képet Hegyi Jánosnak.

Tiszavasvári Dessewffy-kripta romantikusA római katolikus vallásúak temetője a Dessewffy család kriptája köré alakult ki, mely az ajtón látható évszám szerint 1862-ben épült. Egyszerű nyeregtetővel fedett, kisméretű, dísztelen építmény. A kripta előtt 1844-es évszámmal öntöttvas talapzaton jazenista kereszt áll, amin bronzírozott vaskorpusz van. A kereszt előtt két sorban a Dessewffy család elhunyt tagjainak öntöttvas síremlékei állnak magyar nyelvű hexameterben írt sírfeliratokkal.

Az 1980-as évekig állt még egy kétágas harangláb is a temetőben, melynek harangját Józsefháza - pusztáról hozták. Felirata a következő volt: „Öntötte Schitz Pál Eperjesen 1848. A Józsefháza Pusztának emlékül adta gróf Desőffy Eleonóra 1848".
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.