Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Borsod-Abaúj-Zemplén megye / Sátoraljaújhely (3980) / Régi zsidó temető - Sátoraljaújhely

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Régi zsidó temető - Sátoraljaújhely


Lezárt temető.

Itt tekinthető meg az 1841-ben elhunyt Teitelbaum Mózes csodarabbi ajhelje (örök ház) és síremléke. Zarándokhely, évente több tízezer ember keresi fel a világ minden részéről. Teitelbaum Mózes 30 évig volt Sátoraljaújhelyen rabbi, világszerte elismert iskolát vezetett. Kívánságteljesítő csodarabbiként ismerték, a magyarországi haszidizmus megalapítója, korának egyik legjobb orvosa volt. A régi zsidó temető mellett találjuk a korszerű rituális fürdő új épületét, ahol a zarándodok eleget tehetnek rituális tisztálkodási kötelességüknek. Az épületben zarándokpihenőt is berendeztek.

Cím:
3980 Sátoraljaújhely, Esze Tamás utca 81.

Telefon: +36703879737

Nyitva tartás: egész évben

A zsidó temető látogatási szabályzata:
A zsidó temető bejelentkezéssel mindenki számára látogatható, viszont az öltözködésre nézve vannak előírások. Mind a férfiaknak, mind a nőknek csak fedett fővel szabad belépniük a temetőbe, s emelett a nőknek még a vállukat is kötelező eltakarniuk. A lányok fedetlen fővel, de eltakart vállal látogathatják az emlékhelyet.

Régi Zsidó Temető

Régi Zsidó Temető

Régi Zsidó Temető

Régi Zsidó Temető

Régi Zsidó Temető


Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.