Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Békés megye / Mezőberény (5650) / Református temető - Mezőberény

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Református temető - Mezőberény


Mezőberényi Református Egyházközségi Temető
alapítva: 1857. év

A temető fenntartója:
Mezőberényi Református Egyházközség (5650 Mezőberény Kálvin tér 9.)

A temető üzemeltetője:
Viaelysium Kft.

A temető nyitva tartása:
  • nyári időszámítás esetén: 7.00-19.00 óráig
  • téli időszámítás esetén: 7.00-17.30 óráig
  • halottak napján: 7.00-21.00 óra
A temetőhasználat rendje:

1. A temetőben vallási felekezethez való tartozásra, vagy egyéb megkülönböztetésre való tekintet nélkül biztosított az elhunytak eltemetése. A temetőben egyházi, vagy polgári szertartással való temetés egyaránt lebonyolítható.

2. A nyitvatartási idő alatt a temetőt bárki korlátozás nélkül látogathatja, a sírokat gondozhatja, a nyitvatartási időn kívül a temetőben tartózkodni tilos.

3. A sírhelyekre csak egynyári vagy évelő lágyszárú növény telepíthető. Fás szárú növény telepítéséhez az Üzemeltető előzetes engedélye szükséges. Az engedély nélkül telepített fás szárú növényt az Üzemeltető eltávolíthatja.

4. A sírhely jogosultja köteles a sírhely gondozását, gyomtalanítását rendszeresen elvégezni, rendbentartásáról folyamatosan gondoskodni.

5. A temetőben a kegyeleti tárgyakat, a sírokra telepített növényeket, valamint a sírok díszítésére szolgáló tárgyakat eltulajdonítani, megrongálni vagy beszennyezni tilos.

6. A temető területéről sírkövet, síremléket, fejfát - vagyonvédelmi okokból - csak az Üzemeltetőnél tett előzetes bejelentés után, a Fenntartó írásbeli engedélyével szabad kivinni.

7. Sírgondozás céljára a közkifolyó vizét bárki ingyenesen használhatja.

8. A temetőt látogatók kötelesek az ott tartózkodás során keletkezett hulladékot (papír, elhervadt virág, koszorú, valamint a sírgondozás kapcsán keletkezett hulladék) a kijelölt szemétlerakó helyre elhelyezni.

9. A temető területére állatot bevinni - vakvezető kutya kivételével - tilos.

10. A temetőben tilos gyertyagyújtáson kívül bármiféle tűzrakás, szemétégetés stb. Gyertyagyújtásnál és annak égetésénél ügyelni kell arra, hogy tűzveszély ne keletkezzék.

11. A temetőben vállalkozásban, ellenszolgáltatásért végzendő mindennemű munkára az Üzemeltető által adott írásbeli engedély alapján kerülhet sor.

12. Behajtási engedélyt az Üzemeltető ad ki.Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Mezőberényi Református Egyházközségi Temető - 800x442 pixel - 153338 byte


https://acenter.hu/s/acenter/it/9242/9242-1-ttk1.jpg
A temető térképe

Köszönjük a fotót Tóth Nimródnak.

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.