Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Budapest / Budapest XVIII. kerület (1181) / Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia urnatemetője - Budapest

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia urnatemetője - Budapest


 A Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia közössége 2011-ben urnatemetőt létesített, amely szolgálja az imreiek régi vágyát, hogy újra saját temetője legyen a városrésznek. Egy felszíni, teljesen zárt urnatemető épült a templom Ady Endre utcai oldalán a templomhoz épülve. Így több évtized után újra lehet Pestszentimrén temetkezni.

Az épület 180 m2 alapterületen hozzávetőlegesen 1 600 urnahelyet fogad be, és épült egy szórótemetésekre alkalmas terem is.

Az urnafalak kiosztását a magyar szentekről nevezték el: Szent István, Szent Imre, Szent László, Szent Margit, Szent Erzsébet és Boldog Gizella. Az urnafülkékbe 1-6 urna helyezhető el.

Az urnafülkék megváltása 10 vagy 25 esztendőre lehetséges. Ennek lejártakor az urnafülke megváltását meg kell újítani. A hamvak ennek hiányában is az urnatemetőben maradnak közös osszáriumba helyezve.

Érdeklődni lehet: Szekulesz Judit irodavezetőnél (tel.: 0670/947-7486), illetve a Plébánián (1188 Budapest, Nemes u. 17-19., tel.: 061/292-3113) ügyfélfogadási időben: hétfő és szerda de. 9-11 óra

Az urnatemető nyitva tartása:
  • Hétfő: 06:30-11:00
  • Kedd: 06:30-08:00; 16:00-18:00
  • Szerda: 06:30-11:0
  • Csütörtök: 06:30-08:00
  • Péntek: 16:00-19:00
  • Szombat: 06:30-18:00
  • Vasárnap: 7:30-11:30; 17:00-19:00
Cím: 1188 Budapest, Nemes u. 17-19.


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.