Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Győr-Moson-Sopron megye / Csorna (9300) / Őrangyal temető (Új temető) - Csorna

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Őrangyal temető (Új temető) - Csorna


Csornai Őrangyal Új-temető kapujaAz Őrangyal-temető másfél hektáron terül el, 1679 sírhellyel rendelkezik. A temető harmadrésze üres, ott új parcellákat is ki lehet jelölni.

A köztemető nyitvatartási ideje:

  • április 1-jétől május 31-éig
    07.00-19.00
  • június 1-jétől augusztus 31-éig 07.00-21.00
  • szeptember 1-jétől október 31-éig 07.00-19.00
  • november 1-jétől március 31-éig 07.30-17.00 óráig.
Halottak napján a temető egész nap nyitva tart.


Címe: 9300 Csorna, Thököly út

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Őrangyal-temetőkápolna

A község új plébániatemplomának építésével egyidejűleg épült a község északi határában fekvő Őrangyal temető kápolnája a Központi Egyházművészeti Tanács tervei alapján.

A kápolna alatt húsz, örökre megváltott kripta-fülkét alakítottak. A tervezet szerint a temetkezési helyek egyenkénti ára nem haladhatja meg egy közepes nagyságú síremlék árát (400-500 pengő).

A kápolna építési költségét részint adakozásból, részint a kriptafülkék megváltási árából fedezték.

A kápolnát 1940. szeptember 15-én, Szent Mihály napján szentelte fel Wagner Mihály győri prépost-kanonok, a templom és a kápolnaépítés elindítója.

A kápolna részére Gombás Ferenc templomatya harangot adományozott. Szendi Károly kőműves a "legnagyobb gonddal és takarékossággal végezte az építési munkát, és a kápolna oltárát egészen ingyen dolgozta ki".

A kriptában helyezték örök nyugalomra (1945. október 21) Élő Pál plébános-püspöki tanácsost.

A nyeregtővel fedett, oldaltornyos temetőkápolna kívül-belül egyaránt igénytelen megjelenésű.

https://acenter.hu/s/acenter/it/9287/9287-2-21.jpg

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.