Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Győr-Moson-Sopron megye / Mosonmagyaróvár (9200) / Mosoni temető - Mosonmagyaróvár

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Mosoni temető - Mosonmagyaróvár


Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Rév utca 2167, 2168/1 és 2168/2 hrsz.

Nyitva tartás:
 • május 1-től november 5-ig 7 órától 20 óráig
 • az év többi időszakában 7 órától 18 óráig
Üzemeltetés:

A  temető üzemeltetése a Mosonmagyaróvári Önkormányzat megbízásából a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. feladatkörébe tartozik.

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Temetői rend:
 • A temetők nyitvatartási rendje: május 1 és november 5 közötti időben 7,00 - 20,00 óráig, az év többi időszakában 7,30 órától 17.00 óráig.
 • 10 éven aluli gyermek felügyelet nélkül a temetőkben nem tartózkodhat.
 • A temetőkben mindenki a hely csendjének és a kegyeletnek megfelelő magaviseletet köteles tanúsítani.
 • A temetőkbe állatot bevinni, beengedni tilos.
 • A sírokra ültetett növényzetet és a temetőkbe bevitt virágokat kivinni nem lehet. A koszorúk szalagjai csak abban az esetben vihetők el, ha az elhunyt fertőző betegségben nem szenvedett.
 • A temetők területén a sírok kivételével a talajt és a gyepet engedély nélkül felásni, bárhova elvinni tilos.
 • A temetőkben gyertyát gyújtani legkésőbb a zárási időt megelőző egy órával lehet. Ügyelni kell arra, hogy tűzveszély ne keletkezzék.
 • A már kiállított síremléket és a sír egyéb tartozékait a temetőkből - még javítás céljára is - csak a temető kezelőjének engedélyével lehet elszállítani.
 • A temetőkbe - halottas kocsi kivételével - járművel behajtani tilos. Idősek, mozgáskorlátozottak részére a temető kezelője engedélyezheti a gépjárművevaló szállítást a temető területére. Az általános időpont hetente szombat 8 órától 14 óráig, kivéve a temetések időbeosztását.
  A temető kezelője köteles a szemétgyűjtőhely kijelöléséről gondoskodni, közcélú területeket és a növényzetet ápolni, a közterületeket kezelni és felújítani.
 • A temető kezelője köteles gondoskodni a temetők kerítésének épségéről.

Vonatkozó önkormányzati rendelet:

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2000.(XII.15.) ÖKT rendelete a temetőkről és a temetkezésről


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.