Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Baranya megye / Mohács (7700) / Mohácsi temető - Mohács

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Mohácsi temető - Mohács


Cím: 7700 Mohács, Eszéki út

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


A Mohács város közigazgatási területén elterülő Mohács belterületi 153/1 hrsz-ú, 7,7684 ha nagyságú temető kizárólagos tulajdonosa a Római Katolikus Egyházközség. Mohács Város Önkormányzata e fenti hrsz-ú temetőben látja el a helyi önkormányzatokról szóló törvényben foglalt köztemető-fenntartási kötelezettségét kegyeleti közszolgáltatási szerződés alapján.

Az Önkormányzat a köztemető és létesítményei fenntartásáról, üzemeltetéséről, valamint egyéb tevékenységek végzéséről - a tulajdonos rendelkezése folytán - a Római Katolikus Egyházközség, Mohács Város Önkormányzata, valamint Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Korlátolt Felelősségű Társaság között létrejött kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodik.

A temetés módja lehet egyházi és világi. A világi temetés szertartásrendjét a temettetők határozzák meg. Az egyházi temetés a tulajdonos egyházak hozzájárulásával a sírhely megváltását követően kiadott temetési engedély alapján, a tulajdonos egyházak hitéleti tevékenységének, vallási szokásainak tiszteletben tartásával történhet.

A köztemető nyitvatartási idejét a köztemető üzemeltetője állapítja meg, amelyet a temető bejáratainál jól látható helyen ki kell függeszteni.

Vonatkozó önkormányzati rendelet: A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2022 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.