Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Piliscsaba (2081) / Köztemető - Piliscsaba

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Köztemető - Piliscsaba


Piliscsaba köztemetője a falu közepén a Béla király úttól délre, a Kálvária úttól keletre az 1215 hrsz-ú és 1289 hrsz-ú teleken 19.115 nm-en, közel két hektáron helyezkedik el.


A temető fogadja be a falu különböző vallási (katolikus, református, evangélikus, unitárius és más) elhunytait. Itt kapnak végső
nyughelyet Pilisjászfalu elhunytai is, mivel a korábban Piliscsabához tartoztak és a leválás után nem alakítottak ki temetőt.
A temetőben a legrégebbinek tartott sírkőn 1779-es évszám van.

A piliscsabai temető két olyan hős tábornok hamvait őrzi, mely alapján a sírok a Nemzeti Sírkert részei.
A piliscsabai temetőben nyugvó Nagybaczoni Nagy Vilmos vezérezredes és Metz Rezső altábornagy nyughelyét 2006. szeptember 9-én katonai tiszteletadással egybekötött megemlékezéssel a Nemzeti sírkert részévé nyilvánították. A két tábornok sírját Dr. Holló József Ferenc nyugállományú altábornagy a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója nyilvánította a Nemzeti Sírkert részévé.

Piliscsaba temetője természetvédelmi terület.

Nyitva tartás:
  • március 15-től szeptember 30-ig 7.00-20.00
  • október 1-től március 15-ig 7.00-19.00
  • mindenszentek és halottak napja 7.00-21.00

Cím: 2081 Piliscsaba, Temető út / Béla király útja


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.