Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Csongrád megye / Makó (6900) / Kossuth utcai zsidó ótemető - Makó

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Kossuth utcai zsidó ótemető - Makó


Makó első zsidó temetője a püspöki telepítést követően a mai Kossuth és Sírkert utca sarkán jött létre. A temetőt 1810-ig használták. Ez alól kivételt képez Hersel Pollak sírja, aki 1846-ban hunyt el. A kerítéssel körülvett területen 111 - többségében homokkőből készült - sírkő található, melyeknek felirata héber. Ez alól csak egy képez kivételt, a hátlapján németül is feltüntetett polgári névvel és datálással. A sírkert az Újváros gyors fejlődésével csakhamar körülépült. E temető régóta egyben zarándokhely is: a végében magányosan álló sír, a "szent emberként" tisztelt, közösségért 1779-ben mártírhalált halt Naftali ben David Herzl nyughelye, amely fölé a közelmúltban - a zsidó népi jámborság igaz embereit (cáddikjait) megillető - ohel (sátor, hajlék) épült, ahol a sírlátogatók hátrahagyhatják kérőcéduláikat (kvitlijeiket), gyertyát gyújthatnak, és elmondhatják imáikat.


  


Cím: 6900 Makó, Sírkert utca 2.

Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.