Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Tolna megye / Bonyhád (7150) / Kálvária temető - Bonyhád

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Kálvária temető - Bonyhád


Római katolikus temető

Cím: 7150 Bonyhád, Bartók Béla utca


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:Kálvária-kápolna

Az Ermel-Vojnits-mauzóleumtól ÉK-re, a domboldalon fekvő temető felső végében szabadon álló, egyhajós kápolna, homorúan ívelt lesarkítású szentélye fölött zömök toronnyal. Törtvonalú oromzattal koronázott Ny-i homlokzatának főpárkányán kő Kálvária-szoborcsoport. Kőkeretes, csúcsíves oromzatú kapuja felett volutás díszű kőtábla, festéssel takart építési évszámmal és latin felirattal. A hajóban fiókos dongaboltozat, a szentélyben félkupola. Elpusztult vagy meszeléssel takart kifestés, 1896: Graits Endre (falképek), Vadász Béla (díszítőfestés). A hajóban Herger József szigetvári esperes plébános (†1929) sírtáblája. A szentély külső falában kő sírkereszt, 18. század vége. Menradus Ferenc Konrád bonyhádi kereskedő felajánlásából kezdték építeni. A kápolnához vele közel egykorú, 14 keresztúti stáció vezet, oszlopos-timpanonos fülkéikben többször cserélt képek helyén új tűzzománc képekkel. Felújítva: 1985-1987, 1996.


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.