Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Hajdú-Bihar megye / Hajdúböszörmény (4220) / Hajdúböszörményi városi köztemető (Nyugati temető) - Hajdúböszörmény

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Hajdúböszörményi városi köztemető (Nyugati temető) - Hajdúböszörmény


A hajdúböszörményi ingatlan-nyilvántartásban 3270 hrsz alatt felvett, természetben Hajdúböszörmény város belterületének nyugati részén, a 35-ös főközlekedési út mentén húzódó 20 ha 5554 m2 térmértékű terület Hajdú-Bihar megye második legnagyobb temetője, melyet 60 év után a Református Egyház kárpótlásként kapott vissza.

Tulajdonosa és fenntartója a Hajdúböszörményi Bocskai és Kálvin téri Református Egyházközség egyenlő arányú osztatlan közös tulajdonnal;

Üzemeltetője: Paraklétosz Kegyeleti Szolgáltató Nonprofit Kft.

Cím:
4220 Hajdúböszörmény, 35-ös számú út, Temető tér (hrsz.: 3270)

A temető nyitvatartási rendje:

- november 1-től március 30-ig: 8.00-tól 17.00-ig
- április 1-től szeptember 1-ig: 7.00-tól 20.00-ig
- szeptember 2-től október 31-ig: 8.00-tól 18:00-ig
- ünnepi nyitva tartás november 1-jén és 2-án: 8.00-tól 20.00-ig

Ki hajthat be a temetőbe gépkocsival?

Önkormányzati rendelet alapján nyitvatartási időben bárki, megfelelő díj ellenében. Ingyenes a behajtás a temetőbe az igazolvánnyal rendelkező súlyos mozgáskorlátozottak, továbbá a tagsági igazolvánnyal rendelkező vakokat és gyengén látókat szállító járművek részére.

Térkép:


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Kopjafás temető:

A Nyugati temetőként emlegetett, újranyitott református temető egyik parcellájában láthatóak a XIX. századi jellegzetes hajdúböszörményi sírjelek, a csónak alakú fejfák. A temetőben nyugvó elhunytak jelölésére szolgált a fából faragott, bárdolt fejfa, mely méretével, díszítésével, formájával utalt az elhunyt korára, nemére és vagyoni helyzetére.

A közelmúltban szakszerűen helyreállították a még megmaradt, régebbi fejfákat is. Az újratemetkezések során itt kerültek elő a XIX. század második feléből származó, egyedülállóan értékes, festett, virágos koporsók.


Vonatkozó önkormányzati rendelet:


HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló32/2003. (VI.26.) Önk. számú rendelete

 

 


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.