Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Veszprém megye / Ajka (8400) / Felsőcsingeri temető - Ajka

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Felsőcsingeri temető - Ajka


Lezárt temető.

Elhelezkedés:

A Felsőcsingeri temető Ajkától 5 km-re Úrkút felé található egy katlan mélyén a műút mellett.

GPS koordináták:
N47 05'44.4"
E17 36'42.1"

 Térkép:

Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Tulajdonos és fenntartó:
Ajka Város Önkormányzata

Leírás:

A sírhelyek többsége az 1920 és 1960 közötti időkben keletkezett. Ide temetkeztek úrkutiak és csingeriek is. A temetőben található két nagyobb sírhely is. Az egyik egy 5 fős, amelynek halottai az 1932.12.04-én történt balesetben hunytak el, a másik pedig egy 23 fős síremlék, amely az 1909.01.14-én történt bányászszerencsétlenség áldozatai számára ad örök nyugvóhelyet. A balesetben 55 bányász halt meg, ebből 23 csingeri bányász van itt eltemetve. Emléküket egy gránit obeliszk is őrzi.

A többi síremlék közt találunk évek óta teljesen elhagyatottat, olvashatatlan illetve elkorhadt keresztekkel, fejfákkal és találhatunk máig gyönyörűen gondozott síremlékeket is. A legutolsó temetés 1998-ban történt.A temető Ajka város egyetlen lezárt temetője, temetkezni ma már nem lehetséges ide. A temetőt kerítés nem védi, így sajnálatos módon néhány síremlék rongálás áldozata lett.A temetőben összesen 155 sírhely található néhányuk kettő illetve három személyes. A temető nyugati felén néhány gyermeksírt is találunk.

Vonatkozó önkormányzati rendelet:
Ajka város Önkormányzat Képviselő-testületének 49/2005. (XII.15.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Képek:

Képek forrása: felsocsinger.uw.hu


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.