Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Borsod-Abaúj-Zemplén megye / Miskolc (3500) / Avasi református temető - Miskolc

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Avasi református temető - Miskolc


Cím: 3530 Miskolc, Papszer utca 14.

Térkép:


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:


Az avasi református temető Miskolc legrégebbi sírkertje az avasi református templom szomszédságában, attól délre és nyugatra terül el, erdős-ligetes területen. Néhány egyedi, de fontos sír a templom északi és keleti oldalán is van. Feltehetően már a középkortól használatban volt, noha írásos források ebből az időből nem ismertek. Dátumos sírkövek csak a 17. század második feléből maradtak fenn. Az első sírjelek még szarkofág alakú fedőkövek voltak, később jelentek meg az álló sírkövek. A legrégebbi síremlékekből többet - mintegy szabadtéri kiállításként - a temetői utak mellé állítottak. A temető műemléki jellegét először 1930-ban vetették fel egy, a Reggeli Hírlapban megjelent újságcikkben: „Ez a temető, úgy, ahogy van, maga egy kortörténelmi múzeum."

Az avasi református templom körül fekvő ősi temető megőrzött sírkövei között 200-300 éveseket is találunk.

Itt nyugszik többek között Szemere Bertalan, Palóczy László, a Latabár család, valamint Tompa Mihály édesapja, Adolf Joost (a miskolci cukrászipar megteremtője), Szatmáry József püspök, Bay István családjával, és Schabinszky László, Munkácsy Mihály barátja és fényképésze.

Az Avasi Református templom, a Harangtorony és a temető is műemléki védelmet élvez.

A temető korábbi egyszerű drótkerítését 2010-ben részben kő-, részben fakerítésre cserélték ki, amit - a dekoratívabb megjelenés mellett - a korábbi években tapasztalt áldatlan állapotok is indokoltak. A beruházáshoz uniós támogatást is felhasználtak, tervezője Rudolf Mihály volt.

Üzemeltető: Kerékgyártó Temetkezés

A Kerékgyártó Temetkezés napi huszonnégy órás szállítási ügyeletet tart, amely bármikor kész fogadni a hívásokat.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176

További szolgáltatásunk megrendelése esetén a szállítást Miskolc területén belül díjmentesen végezzük. Bármilyen további információért, kérjük adatai megadásával vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi email-címen:
info@kerekgyartotemetkezes.hu

Cégadatok:
Kerékgyártó és Társa Kft.
Adószám: 11580207-2-05
Cégjegyzékszám: 05-09-006088

Ügyfélfogadás:
3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 47.
hétfőtől-péntekig 8.00 - 16.00 -ig
Tel: 06-46-343-310, 06-46-412-176

 


 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.