Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Temetkezés / Temetkéssel és temetéssel kapcsolatos hírek / 2012.09.24.: Tarlós István felfüggesztette a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatóját, Horváth Józsefet
 

2012.09.24.: Tarlós István felfüggesztette a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatóját, Horváth Józsefet


Tarlós István főpolgármester felfüggesztette a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatóját, Horváth Józsefet, közölte a Városháza kommunikációs igazgatósága. A közleményhez csatolták Tarlós István levelét, amelyben azt írta, külföldi útjáról hazatérve megdöbbenéssel értesült „a Fiumei úti sírkertben történt, közbotrányt okozó skandalumról”.

A szűkszavú tájékoztatásból nem derül ki, mi áll a döntés hátterében, de nagyon valószínű, hogy a síremlékekre kihelyezett felszólítások váltották ki a főpolgármester haragját.A cetlikre a Jobbik hívta fel a figyelmet pénteken. Arra figyelmeztették a hozzátartozókat, hogy lejártak a sírhelyek, a temetőben található hirdetmények szerint pedig a nem fizető sírhelyeket az igazgatóság kiüríti, és újraértékesíti.A párt tájékoztatása szerint a temető állami tulajdonban van, de a Budapesti Temetkezési Intézet fennhatósága alá tartozik, igaz, érvényes vagyonkezelési szerződéssel nem rendelkezik a cég.Horváth Józsefet 2010 október végén nevezte ki Tarlós István, több új közműcég-igazgatóval együtt. Végtelenül korrekt lefejezési hullám című videónkban először mondott is pár mondatot, aztán gyorsan visszavonta nyilatkozatát.

Idén februárban a Csömöri Temetkezési Szolgálat megvásárlása miatt még Horváth József tett feljelentést különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával, ám néhány hónap múlva már őt jelentette fel ugyanezzel a gyanúval a Jobbik.Staudt Gábor országgyűlési képviselő akkor elmondta: Horváth József korábban a Szentendrei Városi Szolgáltató Zrt.-t is vezette, és az ott folyó ügyekkel kapcsolatban a Pest Megyei Főügyészség 2011 decemberében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Staudt Gábor úgy fogalmazott: "cégek és eljárások tekintetében megdöbbentően nagy hasonlóságot mutatnak" a két cégnél lezajlott folyamatok, ezért szerinte mindenképpen ki kell vizsgálni, hogy a két ügy összefügg-e, illetve vannak-e közös személyi felelősök.

forrás: index

Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.