Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Temetkezés / Temetkéssel és temetéssel kapcsolatos hírek / 2012.08.22.: Hamvakkal teli urnát találtak a Balatonban - fotókkal
 

2012.08.22.: Hamvakkal teli urnát találtak a Balatonban - fotókkal


Egy nő hamvait tartalmazó urnát sodort a partra a Balaton Siófokon. A fürdőzők találták meg sértetlenül. Valószínűleg nem régóta lehetett a vízben, mert teljesen olvashatóak rajta az adatok.
A temetkezési szakemberek szerint egyre többen viszik haza a hamvakat, aztán sokan egyszerűen kidobják. Így gyakorlatilag az egész ország egy temető. Ami, persze, kegyeletsértés.     

Egy hotelnak a közelében találták meg a fürdőzők az urnát. A rendőrség hívta a siófoki temetkezési irodát, így kerültek ide a hamvak.

SAM_2965.JPG


Nem régóta lehetett a Balatonban, ugyanis még jól látszik két fotó, ami még nem ázott szét, valamint a papír alapú adatok is jól olvashatóak az urnán.

Az biztos, hogy a nő 63 évesen, tavaly halt meg és Csanádpalotán hamvasztották el. Az urnán szereplő adatok alapján a halott és hozzátartozói könnyen beazosíthatók. Ezeket az adatokat azonban csak a rendőrség kérheti ki.

SAM_2966.jpg
 
- A rendőrség talált tárgyként kezeli, most arra várunk, hogy a hozzátartozó elérhetőségét és kilétét megállapítsák - mondta a siófoki temetkezési iroda vezetője, Poósné Kovács Andrea.

A temetkezés ugyanis nem tárolhatja a hamvakat. A hozzátartozók kötelessége azokat elvinni, vagy megrendelni a temetést.

SAM_2963.jpg

A hazavitt hamvak egyre nagyobb gondot okoznak a temetkezési cégeknek. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis bárki, különösebb indoklás nélkül hazaviheti a  hozzáztartozója maradványait.

Fokozatosan nőtt a hazavitt urnák száma. 2007-ben még hármat vittek haza érzelmi okból, az ezt követő évben már 100 fölé emelkedett ezeknek a száma.

SAM_2962.JPG

Tavaly már 176-ot, idén eddig pedig már csaknem 160 urnát vittek haza a megyében, mondja a temetkezési cég igazgatója. Ezért követhetetlen a hamvak holléte és sok esetben törvényt is sértenek ezzel.

- Azok, akik hazaviszik a szeretett hozzátartozó hamvait, azok kegyeletsértést követhetnek el, azzal, ha más közvetlen hozzátartozó a későbbiek folyamán nem gyakorolhatja a kegyelethez való jogát. Ebben az ügyben Nyíregyházán született már precedens értékű döntés - mondta a Somogy Temetkezési Kft. igazgatója, Puskás Béla.

Ebben az ügyben a hozzátartozók kártérítést is követeltek azért, mert nem róhatták le kegyeletüket. Ugyanis családtagjuk hamvait egyik rokonuk hazavitte. A temetkezési szakemberek évek óta küzdenek azért, hogy szigorítsanak az erre vonatkozó törvényen, ami a legszabadabb egész Európában.

SAM_2967.JPG 
 
forrás: kapos.hu

Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!
 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.