Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Szolgáltatások / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Pest megye / Százhalombatta (2440) / Százhalombattai városi köztemető - Százhalombatta

Az Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.huAz Ön hirdetésének a helye!
ceg kukac Acenter.hu

Az összes tartalmat:A hét képe, 2013. 13. hét: Lakitelek - temető


Amennyiben bármilyen információja van temetőinkről, vagy szívesen látná honlapunkon az Ön által készített fotókat, kérjük juttassa el hozzánk, és moderálás, lektorálás, feldolgozás után kitesszük az oldalra.

Különösen értékes minden olyan információ, amely a régi, lezárt (vagy akár már felszámolt) temetőinkkel kapcsolatos (régi emlék, történet, újságcikk, fotó, videó, hangfelvétel stb.). Kérjük, ossza meg Ön is a birtokában lévő értékes információkat, amelyeket lehet, hogy már csak Ön tud az országban! Segítsen nekünk, hogy megőrizhessünk a temetőinkről minél több, minél gazdagabb információt az utókor, nemzetünk számára!

Széchenyi István szavai tökéletesen összefoglalják portálcsoportunk mottóját:

"Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőit."

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország temetőiről minél több információt tudjunk közkinccsé tenni, ill. hogy régi temetőinkről minél több adatot meg tudjunk őrizni az utókor számára. Segítsen nekünk Ön is ebben, amennyiben lehetősége van rá. Köszönjük előre is az erőfeszítéseit!
Itt tudja megtekinteni az együttműködő partnereink és azon személyek listáját, akik hozzánk hasonlóan időt és energiát áldoztak arra, hogy az oldalon lévő információkat pontosítani tudjuk.


Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:Köszönjük!Százhalombattai városi köztemető - Százhalombatta


A település temetője az 1960-as években városi temetővé megnagyobbodott régi szerb ortodox temető bővítése. A temető a XVII. század vége óta a falu feletti magaslaton van. A legrégibb sírok azonban nem itt, hanem a templom kertjében találhatók, mivel a község vezetőit szokás volt oda temetni. Sokáig külön temetője volt a szerbeknek és a katolikus magyaroknak, de az 1960-as években történt nagyvárossá alakulás következtében a megnagyobbodott városi temető részévé vált - mint külön parcella - a szerb temető is.

A temető parkszerűen felújított működő városi temető, kerítéssel körbevéve. A ravatalozó épülete új, lélekharangja, 1971-ben állított kőkereszt, díszkúttal rendelkező vízvételi helye van. A ravatalozó mellett az 50-es évek végén állított szovjet emlékmű található. A ravatalozóhoz kiépített díszkő burkolat visz, mindenhol egységes stílusban fa padok és hulladékgyűjtők vannak kihelyezve, valamint eligazító tábla a főbejárat mellett. A temető kapuja feketére festett egyedi tervezésű vaskapu. A főbejárat előtt díszburkolattal kiépített parkoló és helyi buszmegálló van. A temetőből elénk táruló Duna látványa és az Óváros panorámája különleges, egyedi tájkép.

A temetőben felekezetre, vagy más egyéb megkülönböztetésre való tekintet nélkül kell a temetést elvégezni. A temetőben polgári vagy egyházi gyászszertartás szerint történhet a temetés.

A temetőbe járművel behajtani, közlekedni csak a temető üzemeltetőjének engedélyével lehet.

Cím:
2440 Százhalombatta, Szabadság út (183/1 hrsz.)

A temető nyitvatartási ideje:

  • március 1-től szeptember 30-ig 7-20 óráig
  • október 1-től február 28-ig 7-18 óráig
  • október 28-tól november 5-ig 0-24 óráig


Térkép:


Térkép, útvonaltervezés, menetrend:

 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2014 WWW.MAXELINE.HU Kft. | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja!