Acenter.hu
          
Vissza az Acenter.hu nyitó oldalra
Amennyiben hasznosnak találja oldalunkat, kérjük kattintson
a Facebook Tetszik vagy Like gombra! Köszönjük!
   // www.acenter.hu / Temetkezés / Temetkéssel és temetéssel kapcsolatos hírek / 2012.08.22.: Hamvakkal teli urnát találtak a Balatonban








 

2012.08.22.: Hamvakkal teli urnát találtak a Balatonban


Egy nő hamvait tartalmazó urnát sodort a partra a Balaton Siófokon - számolt be a Kapos.hu. A fürdőzők találták meg sértetlenül egy hotel közelében. Valószínűleg nem régóta lehetett a vízben, mert teljesen olvashatóak rajta az adatok. A temetkezési szakemberek szerint egyre többen viszik haza a hamvakat, aztán sokan egyszerűen kidobják. Így gyakorlatilag az egész ország egy temető, pedig ez kegyeletsértésnek számít.
Az biztos, hogy a nő 63 évesen, tavaly halt meg és Csanádpalotán hamvasztották el. Az urnán szereplő adatok alapján a halott és hozzátartozói könnyen beazonosíthatók. Ezeket az adatokat azonban csak a rendőrség kérheti ki. A rendőrség talált tárgyként kezeli, most arra várnak, hogy a hozzátartozó elérhetőségét és kilétét megállapítsák - mondta a siófoki temetkezési iroda vezetője. A temetkezés ugyanis nem tárolhatja a hamvakat. A hozzátartozók kötelessége azokat elvinni, vagy megrendelni a temetést. A hazavitt hamvak egyre nagyobb gondot okoznak a temetkezési cégeknek. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis bárki, különösebb indoklás nélkül hazaviheti a hozzátartozója maradványait.

Kegyeletsértés

Azok, akik hazaviszik a szeretett hozzátartozó hamvait, azok kegyeletsértést követhetnek el, azzal, ha más közvetlen hozzátartozó a későbbiek folyamán nem gyakorolhatja a kegyelethez való jogát. Ebben az ügyben Nyíregyházán született már precedens értékű döntés - mondta a Somogy Temetkezési Kft. igazgatója, Puskás Béla. Ebben az ügyben a hozzátartozók kártérítést is követeltek azért, mert nem róhatták le kegyeletüket. Ugyanis családtagjuk hamvait egyik rokonuk hazavitte. A temetkezési szakemberek évek óta küzdenek azért, hogy szigorítsanak az erre vonatkozó törvényen, ami a legszabadabb egész Európában.

forrás: index





Az oldal átalakítás, frissítés alatt van, a hiányos információkért elnézést kérünk!

Látogasson vissza később is, mert az adatok folyamatos frissítés, javítás és pontosítás alatt állnak.

Amennyiben ki tudja egészíteni az itt látható információkat, kérjük, tegye meg:



Köszönjük!








 
 
 

Ugrás az oldal tetejéreugrás az oldal tetejére  |   www.acenter.hu címlap  |   honlap térkép, sitemap  |   kapcsolatfelvétel az Acenter.hu-val
Magyarország temető térképe   |   temetők képei

Copyright © 2009-2024 WWW.MAXELINE.HU | A www.Acenter.hu az MXCMS8 keresőoptimalizált rendszert használja.